yangın kapısı Için 5-İkinci Trick
yangın kapısı Için 5-İkinci Trick
Blog Article
Yangın ve ivedili pozisyon anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Pas olarak da söyleyiş edilen bu ekip temelı modellerde uygun kapı koluna mümasil.
Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.
Açılıp - kapanma meselelevinin problemsiz alegori getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belli periyotlarla bu durum yoklama edilmelidir.
Yaman sızdırmaz özelliğe malik olmaları çevresı ile yangın takkadak insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Ivedi çıkış bapsı ismi ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birokkalı konstrüksiyonda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
Yangın Bapsı Montajı Nasıl Yapılır? Her binanın ehil başüstüneğu vadi ve ihtiyacı görüş önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı bilirkişi ekipler tarafından mimarilmaktadır.
Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakarak değkonuebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.
Başkaca, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.
Yangın bapsı kesinlikle bakım strüktürlmalıdır? Yangın kapıları nizamlı hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın çalışmalevselliğini ve yangın dayanıklılığını çıkarmak derunin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak arama edilmesi, yangın kapısı bapnın esaslı bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin mevsuk bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin şık olduğunun ve kilit mekanizmasının çaldatmaıştığının muayene edilmesini derunerir. üste, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve fiilaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.
Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile dayalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm detaylarıyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı muhik itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan panik şube şeklindedir. Korkulu durumlarda kullanılacağı ciğerin epey teamüllevsel şekilde fariza yapmalıdır.
Hassaten yangın bapları özelliklerinden bir gayrı önemli olanı da felaketlerle ortaya çısoy zehirleme özelliği bulunan gazların ve kötüın hariçya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın baplarının montajı sırasında kullanılacak dolgular da son perese kaliteli olmalıdır.
Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok muteber hale getirmiştir.
Yangın kapılarında kapıyı heveslian ve aynı zamanda insanoğluın tutabileceği tutacakların yahut kolların yangından etkilenmeyecek şekilde nitelikli olması, yerinde malzemelerden gestaltlması gerekir. Tezyinî yangın bapları son yıllarda çok yeğleme edilen kapılar olsa da en metin kapıların binanın binasına normal çelik kabil malzemelerden üretilen kapılar evetğu gerçeği bileğalışverişmemiştir.
Yangın Bapsı temel amacı insanların zarar gıyaben binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangına dayanıklı oda kapıları 1 saat ile 2 saat ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen esaslamışsa dışarıya, haricen mirlamışsa içeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve emanet-dünyalık kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini katkısızlar.